Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana’nın Altyapı sorunu tarih oluyor!

Adana’nın Altyapı sorunu tarih oluyor!

Adana’nın Altyapı sorunu tarih oluyor!

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in, Adana’da altyapi sorunu yasayan mahalle birakmama kararliligi ile verdigi talimat sonucu çalismalarini hizlandiran Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), birçok kanalizasyon ve yagmur suyu projesi gerçeklestiriyor. Geçtigimiz dönem baslayan ancak tamamlanamayan projeleri sonuca ulastirmak için titizlikle çalisan ASKI, bir yandan da yeni yatirimlarin hazirliklarini sürdürüyor. 

 

GÜLBAHÇESI, DAGLIOGLU VE AKKAPI MAHALLELERI YILLAR SONRA ALTYAPIYA KAVUSTU

Seyhan ilçesine bagli Gülbahçesi, Daglioglu ve Akkapi mahallelerinde gerçeklestirilen 26 kilometrelik kanalizasyon projesi kapsaminda, foseptik çukurlari kapatildi ve kanalizasyon baglantilari hanelerin içine kadar yapildi. Bu proje hayata geçirilmeden önce mahallede kanalizasyon hatti bulunmadigi için, mahalle sakinleri kötü koku, sinek ve foseptik sorunlariyla ugrasmak zorunda kaliyor ve insan sagligi için olumsuz bir ortamda yasiyorlardi.

 

YÜREGIR VE SARIÇAM’DA 21 MAHALLENIN ATIK SU PROBLEMI ÇÖZÜLÜYOR

Nüfus artisi, kentlesme hizi ve çok katli binalara geçis göz önünde bulundurularak hayata geçirilen Buruk Kollektör Hatti Projesi ile birlikte Adana’nin gelecegi programlaniyor. Yüregir ve Sariçam ilçelerinde gerçeklestirilen 37 kilometrelik kanalizasyon sebekesi ve yagmur suyu kollektör hatti çalismasinin 27 kilometresi tamamlandi. Proje kapsaminda Buruk Kollektör Hatti, çesitli çaplarda çelik borular kullanilarak yatay delgi yöntemiyle Yüregir Aritma Tesisi’ne baglaniyor.

 

MIKRO TÜNEL PROJESI’NIN 1. ETABI TAMAMLANDI

Adana’da ilk defa uygulanan ve Turgut Özal Bulvari’nda yapimi sürdürülen Mikro Tünel Projesi ile yagmur suyu tahliyesinin sorunsuz bir sekilde gerçeklestirilmesi amaçlaniyor. Kuzey Adana bölgesinden Güney Adana bölgesine giden yagmur sularinin olusturabilecegi su baskini ihtimali ortadan kaldiriliyor. Toplam uzunlugu 4,16 km olan Mikro Tünel Projesi’nin 1. etabi tamamlandi; 2. etabinin yapimi sürdürülüyor. Ayni zamanda projenin gerçeklestirildigi Turgut Özal Bulvari boyunca yenilenen yagmur suyu izgaralarinin da baglantisi yapildi.

 

YÜREGIR VE SARIÇAM’A YENI KANALIZASYON VE YAGMUR SUYU PROJELERI

Devam eden çalismalarin yani sira yeni yatirimlar da gerçeklestirecek olan ASKI, Yüregir ve Sariçam ilçelerinin altyapi sorunlarini ortadan kaldirmak için proje hazirliklarini sürdürüyor. Sariçam Baki Agaoglu Caddesi’nde 704 metrelik yagmur suyu projesi, Yüregir Yasar Dogu Caddesi’nde 1.5 Km’lik kanalizasyon ve yagmur suyu projesi ve 19 Mayis–Yesilbaglar mahalleleri Huzur Caddesi’nde 1.4 Km’lik yagmur suyu projesinin yapimi planlandi. Ihale asamasinda olan yagmur suyu projeleri hayata geçirildigi zaman, söz konusu mahallelerde yasanan altyapi ve su baskini sorunlari tamamen ortadan kaldirilacak.

KARATAS’IN ARITMA SORUNU SON BULUYOR

Karatas’ta gerçeklestirilen 92 kilometrelik içme suyu yenileme hatti projesi sayesinde saglikli içme suyuna kavusan vatandaslar, yakin zamanda da yeni atik su aritma tesisine kavusacak. 16.07.2020 tarihinde ihalesi yapilacak Karatas Atik Su Aritma Tesisi Projesi ile birlikte ilçesinin aritma sorunu çözülecek. 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli